Категорија:Математички парадокси

Од Википедија — слободната енциклопедија

Оваа категорија содржи парадокси во математиката, со исклучок на оние кои и принадлежат на логиката. Во овој случај поимот „парадокс“ има значење на „неинтуитивен резултат“, а не „привидна противречност“.

За парадокси во логиката, видете Категорија:Парадокси.

Страници во категоријата „Математички парадокси“

Прикажани се 6 од вкупно 6 страници во категоријата.