Категорија:Заштитени подрачја по земја

Од Википедија — слободната енциклопедија

Во оваа категорија спаѓаат секакви национални паркови, резервати, заштитени природни подрачја и сл. Терминологијата и значењето на овие одредници значително се разликува од земја до земја.

Поткатегории

Оваа категорија ги содржи следниве 35 поткатегории од вкупно 35.