Прејди на содржината

Казачок

Од Википедија — слободната енциклопедија
народниот танц, Казачок

Казачок (руски: Казачок, украински: Koзaчoк) е познат народен танц од Украина и Русија. Во него, мажите играат улога на козаци кои им се додворуваат на селските моми. Изведбата може да биде од аматери, професионалци или други видови играчи.