Источнофиџиски јазици

Од Википедија — слободната енциклопедија
Источнофиџиски јазици
Географска
распространетост:
Фиџи
Класификација:австронезиски
Гранки:
фиџиско-полинезиски

Источнофиџиски јазици — подгрупа на централнотихоокеанските јазици. Овие јазици се слично и сродни со ротумскиот јазик и полинезиските јазици. Сите јазици се зборуваат на Фиџи.

Јазици[уреди | уреди извор]

Оваа група е составена од пет јазика:

Поврзано[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]