Прејди на содржината

Делчевско

Од Википедија — слободната енциклопедија

Поимот Делчевско се употребува за приближно означување на местото на некој настан и значи дека се случило во околината на градот Делчево, т.е. место кое географски тежнее кон градот. Во зависност од административната поделба дефинирана со соодветна законска регулатива понекогаш се мисли на сите населени места кои потпаѓаат под управување на локалните власти во Општина Делчево, според оваа дефиниција во одредени периоди некои места потпаѓаат подДелчевско , но некогаш и не.

Поврзано

[уреди | уреди извор]