Влада на Лукас Пападемос

Од Википедија — слободната енциклопедија
(Пренасочено од Влада на Грција)
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Министерство Име Партија Период
Премиер Лукас Пападимос независен 11 ноември 2011
Вицепремиер Теодорос Пангалос ПАСОК 7 октомври 2009
Вицепремиер и Министер за финанси Евангелос Венизелос ПАСОК 17 јуни 2011
Министер за внатрешни работи Тасос Јаницис ПАСОК 11 ноември 2011
Министер за административни реформи Димитрис Репас ПАСОК 17 јуни 2011
Министер за надворешни работи Ставрос Димас Нова Демократија 11 ноември 2011
Министер за одбрана Димитрис Аврамопулос Нова Демократија 11 ноември 2011
Министер за регионален развој Михалис Крисоходис ПАСОК 7 септември 2010
Министер за животна средина Јоргос Папаконстантину ПАСОК 17 јуни 2011
Министер за образование Ана Дијамантополу ПАСОК 7 октомври 2009
Министер за транспорт и врски Макис Воридис Народен православен сбор 11 ноември 2011
Министер за труд и социјална политика Јоргос Кутроманис ПАСОК 17 јуни 2011
Министер за здравство Андреас Ловердос ПАСОК 7 септември 2010
Министер за земјоделство Костас Скандалидис ПАСОК 7 септември 2010
Министер за правда Милтијадис Папајоану ПАСОК 17 јуни 2011
Министер за заштита на граѓаните Христос Папуцус ПАСОК 7 септември 2010
Министер за култура и туризам Павлос Геруланос ПАСОК 7 октомври 2009
Државен министер Јоргос Ставропулос 11 ноември 2011
Потпарол