Википедија:Уредувачки викенди 2019/Статистика

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Во текот на 2019 година биле одредени уредувачки викенди на следните теми:

 1. Германија;
 2. Данска;
 3. Сликари;
 4. Мостови;
 5. Тунели;
 6. Фабержеови јајца;
 7. Евровизија;
 8. Ѕвезди во соѕвездието Лебед;
 9. Кошаркари на Светското првенство во кошарка 2019;
 10. Пиштоли;
 11. Производители на велосипеди;
 12. Светско наследство;
 13. Мексиканска кујна;
 14. Загатки;
 15. Мечеви;
 16. Јапонија;
 17. Астрологија;
 18. Средновековни жени;
 19. Скијачки скокови; и
 20. Алкохолни пијалаци.
Учесници
Број Викенд Учесници
1. Германија Иван Ж, Ehrlich91, P.Nedelkovski, Македонец, Тиверополник (5)
2. Данска Иван Ж, Ehrlich91, P.Nedelkovski, Македонец, Тиверополник (5)
3. Сликари Иван Ж, Ehrlich91, P.Nedelkovski, Македонец, Тиверополник (5)
4. Мостови P.Nedelkovski, Иван Ж, Македонец, Тиверополник (4)
5. Тунели Иван Ж, Тиверополник, Македонец (3)
6. Фабержеови јајца Тиверополник, Иван Ж, P.Nedelkovski, Chnitke (4)
7. Евровизија Иван Ж, Тиверополник (2)
8. Ѕвезди во соѕвездието Лебед Иван Ж, P.Nedelkovski, Ehrlich91, Инокентиј (4)
9. Кошаркари на Светското првенство во кошарка 2019 Иван Ж (1)
10. Пиштоли Иван Ж, Stojanovski04, Тиверополник, P.Nedelkovski (4)
11. Производители на велосипеди Иван Ж, Stojanovski04, Тиверополник (3)
12. Светско наследсво Иван Ж, Stojanovski04 (2)
13. Мексиканска кујна Иван Ж, P.Nedelkovski, Stojanovski04 (3)
14. Загатки Kiril Simeonovski, Иван Ж (2)
15. Мечеви P.Nedelkovski, Иван Ж, Тиверополник, Stojanovski04, Kiril Simeonovski (5)
16. Јапонија Иван Ж, Тиверополник, P.Nedelkovski, Ehrlich91 (4)
17. Астрологија Иван Ж, Тиверополник, Stojanovski04, Инокентиј (4)
18. Средновековни жени Bjankuloski06, Иван Ж, Тиверополник, P.Nedelkovski (4)
19. Скијачки скокови Иван Ж, Тиверополник, Тиверополник, P.Nedelkovski, Kiril Simeonovski, Stojanovski04 (5)
20. Алкохолни пијалаци Kiril Simeonovski, P.Nedelkovski, Иван Ж, Stojanovski04 (4)
Статистика
Мерка Опис Ден Резултат
Создадени статии вкупен број на создадени статии на Википедија Германија 28
Данска 12
Сликари 14
Мостови 13
Тунели 8
Фабержеови јајца 10
Евровизија 6
Ѕвезди во соѕвездието Лебед 23
Кошаркари на Светското првенство во кошарка 2019 4
Пиштоли 6
Производители на велосипеди 11
Светско наследство 2
Мексиканска кујна 7
Загатки 14
Мечеви 13
Јапонија 12
Астрологија 6
Средновековни жени 6
Скијачки скокови 9
Алкохолни пијалаци 9
Вкупно 213
Подобрени статии вкупен број на подобрени статии на Википедија Германија 2
Данска 2
Сликари 8
Мостови 1
Тунели 0
Фабержеови јајца 0
Евровизија 1
Ѕвезди во соѕвездието Лебед 0
Кошаркари на Светското првенство во кошарка 2019 0
Пиштоли 0
Производители на велосипеди 0
Светско наследство 0
Мексиканска кујна 0
Загатки 0
Мечеви 0
Јапонија 1
Астрологија 0
Средновековни жени 0
Скијачки скокови 0
Алкохолни пијалаци 0
Вкупно 15
Вклученост на заедницата вкупен број на различни учесници во викендите Вкупно 10

Поврзано[уреди извор]