Википедија:Уредувачки викенди 2019

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Shared Knowledge Logo.svg
Уредувачки денови.svg
Кратенки:
ВП:УВ

Во текот на 2019 година биле одржани 20 уредувачки викенди. Уредувачките викенди биле изведени во текот на еден викенд, со почеток во 00:00 во сабота и крај во 23:59 во недела. Предвид биле земени сите создадени или подобрени статии и предлошки на зададената тема од корисници на Википедија на македонски јазик кои ги пријавиле во уредувачкиот викенд.

Одржани викенди[уреди извор]

Германија[уреди извор]

Уредувачки викенд „Германија“

Во периодот 12-13 јануари 2019 година е одржан уредувачки викенд на тема „Германија“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите поврзани со Германија можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Ehrlich91
2 Марио Шаревски - Македонец
 1. Илер (Н)
 2. Иц (Н)
3 Иван Ж
4 Тиверополник
5 П. Неделковски
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Данска[уреди извор]

Уредувачки викенд „Данска“

Во периодот 19-20 јануари 2019 година е одржан уредувачки викенд на тема „Данска“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите поврзани со Данска можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 Македонец
3 П. Неделковски
4 Тиверополник
5 Ehrlich91
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Сликари[уреди извор]

Уредувачки викенд „Сликари“

Во периодот 26-27 јануари 2019 година е одржан уредувачки викенд на тема „Сликари“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите за сликари можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 П. Неделковски
3 Македонец
4 Ehrlich91
5 Тиверополник
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Мостови[уреди извор]

Уредувачки викенд „Мостови“

Во периодот 9-10 март 2019 година е одржан уредувачки викенд на тема „Мостови“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите за мостови можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 П. Неделковски
2 Иван Ж
3 Македонец
4 Тиверополник
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Тунели[уреди извор]

Уредувачки викенд „Тунели“

Во периодот 16-17 март 2019 година е одржан уредувачки викенд на тема „Тунели“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите за тунели можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 Тиверополник
3 Македонец
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Фабержеови јајца[уреди извор]

Уредувачки викенд „Фабержеови јајца“

Во периодот 27-28 април 2019 година е одржан уредувачки викенд на тема „Фабержеови јајца“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите за Фабержеови јајца можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Статии
1 Тиверополник
2 П. Неделковски
3 Иван Ж
4 Chnitke
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Евровизија[уреди извор]

Уредувачки викенд „Евровизија“

Во периодот 18-19 мај 2019 година е одржан уредувачки викенд на тема „Евровизија“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите во врска со Евровизија можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 Тиверополник
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Ѕвезди во соѕвездието Лебед[уреди извор]

Уредувачки викенд „Ѕвезди во Лебед“

Во периодот 10-11 август 2019 година е одржан уредувачки викенд на тема „Ѕвезди во Лебед“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите во врска со темата ѕвезди во Лебед можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 П.Неделковски
3 Ehrlich91
4 Инокентиј

Кошаркари на Светското првенство во кошарка 2019[уреди извор]

Уредувачки викенд „Кошаркари на Светското првенство во кошарка 2019“

Во периодот 7-8 септември 2019 година е одржан уредувачки викенд на тема „Кошаркарки на Светското првенство во кошарка 2019“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите за кошаркарите на Светското првенство во кошарка 2019 можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж

Пиштоли[уреди извор]

Уредувачки викенд „Пиштоли“

Во периодот 19-20 октомври 2019 година е одржан уредувачки викенд на тема „Пиштоли“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите за пиштоли можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 Stojanovski04
3 Тиверополник
4 П.Неделковски
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Производители на велосипеди[уреди извор]

Уредувачки викенд „Производители на велосипеди“

Во периодот 26-27 октомври 2019 година е одржан уредувачки викенд на тема „Производители на велосипеди“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите за производителите на велосипеди можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 Stojanovski04
3 Тиверополник
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Светско наследство[уреди извор]

Уредувачки викенд „Светско наследство“

Во периодот 2-3 ноември 2019 година е одржан уредувачки викенд на тема „Светско наследство“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите за светското наследство можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 Stojanovski04
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Мексиканска кујна[уреди извор]

Уредувачки викенд „Мексиканска кујна“

Во периодот 9-10 ноември 2019 година е одржан уредувачки викенд на тема „Мексиканска кујна“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите поврзани со мексиканската кујна можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 П.Неделковски
3 Stojanovski04
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Загатки[уреди извор]

Уредувачки викенд „Загатки“

Во периодот 16-17 ноември 2019 година е одржан уредувачки викенд на тема „Загатки“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите за загатките можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Kiril Simeonovski
2 Иван Ж
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Мечеви[уреди извор]

Уредувачки викенд „Мечеви“

Во периодот 23-24 ноември 2019 година е одржан уредувачки викенд на тема „Мечеви“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите поврзани со мечеви можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 П.Неделковски
2 Иван Ж
3 Тиверополник
4 Stojanovski04
5 Kiril Simeonovski
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Јапонија[уреди извор]

Уредувачки викенд „Јапонија“

Во периодот 30 ноември - 1 декември 2019 година е одржан уредувачки викенд на тема „Јапонија“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите на теми поврзани со Јапонија можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 Тиверополник
3 П.Неделковски
4 Ehrlich91
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Астрологија[уреди извор]

Уредувачки викенд „Астрологија“

Во периодот 7-8 декември 2019 година е одржан уредувачки викенд на тема „Астрологија“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите на теми поврзани со астрологијата можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 Тиверополник
3 Оли Стојановски
4 Инокентиј
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Средновековни жени[уреди извор]

Уредувачки викенд „Средновековни жени“

Во периодот 14-15 декември 2019 година е одржан уредувачки викенд на тема „Средновековни жени“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите на средновековните жени можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Б. Јанкулоски
2 Иван Ж
3 Тиверополник
4 П.Неделковски
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Скијачки скокови[уреди извор]

Уредувачки викенд „Скијачки скокови“

Во периодот 21-22 декември 2019 година е одржан уредувачки викенд на тема „Скијачки скокови“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите поврзани со скијачките скокови можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 Тиверополник
3 П.Неделковски
4 Kiril Simeonovski
5 Оли Стојановски
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Алкохолни пијалаци[уреди извор]

Уредувачки викенд „Алкохолни пијалаци“

Во периодот 28-29 декември 2019 година е одржан уредувачки викенд на тема „Алкохолни пијалаци“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите за алкохолни пијалаци можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Kiril Simeonovski
2 П.Неделковски
3 Иван Ж
4 Оли Стојановски
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Поврзано[уреди извор]