Википедија:ВикиПроект Сортирање никулци

Од Википедија — слободната енциклопедија

ВикиПроектот Сортирање никулци е проект на Википедија создаден со цел создавање и распределување по сорта тоест сортирање на никулците и категориите за никулци.

Со цел овој ВикиПроект да ја изврши својата работа во сортирање никулци, истиот се организира според следните цели:

  1. Добра категоризација на никулците
  2. Создавање на нови никулци и осигурување дека истите се потребни и корисни
  3. Одржување на категориите и предлошките за никулци

Учесници[уреди извор]

Nuvola apps kdmconfig.png Ако сакате да се приклучите на проектот, слободно додадете го вашето име на списокот на учесници!

Исто така, ако сакате, можете да ја додадете оваа предлошка на вашата корисничка страница, со внесување на {{Корисник ВикиПроект Сортирање никулци}}.

Wiki letter н.svg
Овој корисник е член на ВикиПроектот Сортирање никулциСписок на учесници[уреди извор]

Предлошки[уреди извор]

  • {{Никулец}} Ова е основната предлошка за никулец, додавајте го истиот на статии за кои нема сортиран никулец.