Броматологија

From Википедија
Jump to navigation Jump to search

Броматологија (од грчки βρῶμα, брома, „храна“; и -λογία, логиjа-наука) — наука за исхраната и прехранбените производи.[1]

Поврзано[edit | edit source]

Наводи[edit | edit source]

  1. „броматологија“ — Лексикон на македонскиот јазик на офф.нет

Надворешни врски[edit | edit source]