Близнаци (појаснување)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Терминот Близнаци може да се однесува на:

  • Близнаци — хороскопски знак што го носат оние коишто се родени помеѓу 21 мај и 20 јуни.
  • Близнаци - едно од соѕвездијата на зодијакот.
  • Близнаци — кована пара за колекционерски цели со номинална вредност од 10 денари.
  • Близнаци — кована пара за колекционерски цели со номинална вредност од 100 денари.