Прејди на содржината

Џон Меквилан

Од Википедија — слободната енциклопедија

Џон Меквилан (англ. John М. McQuillan, роден 1949) — американски компјутерски научник, познат по истражувањата на адаптивното насочување во раниот развиток на ARPANET.