Hip Young Guitar Slinger

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Hip Young Guitar Slinger
Компилационен албум
Издаден4 септември, 2000
Издавачка куќаSequel“ NEECD486

Hip Young Guitar Slinger е компилационен албум составен од студиот сесиите на Џими Пејџ пред ерата на „Led Zeppelin“, а снимени се помеѓу 1962 и 1966. Издаден е на 4 септември, 2000.

Од поголемо значење не е прашањето дали Пејџ свири на секоја песна од албумот. На пример, во историската секција на официјалното мрежно место на „Lancastrians'“ се вели дека тој не свирел на „We'll Sing in the Sunshine“, а свирел на Б-страната, односно на песната „Was She Tall“.[1]

Список на песни[уреди | уреди извор]

Прв диск[уреди | уреди извор]

 1. „Carter-Lewis and the Southerners“ - „Who Told You?“
 2. Грегори Филипс - „Angie“
 3. Грегори Филипс - „Please Believe Me“
 4. „Carter-Lewis and the Southerners“ - „Somebody Told My Girl“
 5. „Carter-Lewis and the Southerners“ - „Skinny Minnie“
 6. Вејн Гибсон - „Kelly“
 7. Вејн Гибсон - „See You Later, Alligator“
 8. „The Kinks“ - „Revenge“
 9. „The Kinks“ - „Bald Headed Woman“
 10. „The First Gear“ - „A Certain Girl“
 11. „The First Gear“ - „Leave My Kitten Alone“
 12. „The Primitives“ - „Help Me“
 13. „The Primitives“ - „Let Them Talk“
 14. „The Lancastrians“ - „We'll Sing in the Sunshine“
 15. „The Lancastrians“ - „Was She Tall“
 16. „The Primitives“ - „You Said“
 17. „The Primitives“ - „How Do You Feel“
 18. „The First Gear“ - „The ‘In’ Crowd“
 19. „The First Gear“ - „Gotta Make Their Future Bright“
 20. „The Fifth Avenue“ - „The Bells of Rhymney“
 21. „The Fifth Avenue“ - „Just Like Anyone Would Do“
 22. „Nico“ - „I'm Not Sayin'“
 23. „Nico“ - „The Last Mile“
 24. Грегори Филипс - „Down in the Boondocks“
 25. Грегори Филипс - „That's the One“
 26. The Masterminds“ - „She Belongs to Me“
 27. The Masterminds“ - „Taken My Love“

Втор диск[уреди | уреди извор]

 1. John Mayall's Bluesbreakers - „I'm Your Witchdoctor“
 2. „John Mayall & the Bluesbreakers“ - „Telephone Blues“
 3. „John Mayall & the Bluesbreakers“ со Ерик Клептон - „On Top of the World“
 4. „Les Fleur de Lys“ - „Moondreams“
 5. „Les Fleur de Lys“ - „Wait for Me“
 6. „The Lancastrians“ - „The World Keeps Going Round“
 7. „The Lancastrians“ - „Not the Same Anymore“
 8. „The Factotums“ - „Can't Go Home Anymore My Love“
 9. „Les Fleur de Lys“ - „Circles“
 10. „Les Fleur de Lys“ - „So Come On“
 11. „Twice as Much“ - „Sittin' on a Fence“
 12. „Twice as Much“ - „Step Out of Line“
 13. Крис Фарлоу - „Moanin'“
 14. Ерик Клептон и Џими Пејџ - „Choker“
 15. Ерик Клептон и Џими Пејџ - „Freight Loader“
 16. Ерик Клептон и Џими Пејџ - „Miles Road“
 17. Ерик Клептон и Џими Пејџ - „Draggin' My Tail“
 18. All Stars“ вклучувајќи го и Џими Пејџ - „L.A. Breakdown“
 19. „All Stars“ вклучувајќи го и Џими Пејџ - „Down in the Boots“
 20. Ерик Клептон - „Snake Drive“
 21. Ерик Клептон - „West Coast Idea“
 22. Ерик Клептон - „Tribute to Elmore“
 23. „The All Stars“ со Џеф Бек - „Chuckles“
 24. „The All Stars“ со Џеф Бек - „Steelin'“
 25. „The All Stars“ со Ники Хопкинс - „Piano Shuffle“
 26. Кирил Дејвис и „The All Stars“ - „Not Fade Away“

Наводи[уреди | уреди извор]