Bleach

Од Википедија — слободната енциклопедија
Bleach постер

Bleach (белило, хлор) е првиот албум на Nirvana и е издаден во 1989 за само 600 долари. Албумот ги содржи следните 13 песни:

 1. Blew
 2. Floyd The Barber
 3. About A Girl
 4. School
 5. Love Buzz
 6. Papercuts
 7. Negative Creep
 8. Scoff
 9. Swap Meet
 10. Mr. Moustache
 11. Sitting
 12. Big Cheese
 13. Downer