BSD Unix

Од Википедија — слободната енциклопедија

FreeBSD е современ оперативен систем за x86, x64, DEC Alpha, IA-64, PC-98 и UltraSPARC платформи.Разработен е од Беркли, Калифорнија, Brief History of FreeBSD . Повеќе информација за историјата на UNIX Архивирано на 2 април 2014 г. и за развојот на оперативните системи.Посетете го македското мрежно место посветен на FreeBSD, freebsd-mk.clickforward.net Архивирано на 13 февруари 2008 г.