9gag

From Википедија
Jump to navigation Jump to search
9GAG
9GAG new logo.svg
Адресазабавна веб страница
СопственикРеј Чен, Крис Чен[1]
Мрежно место9gag.com
Место на Алекса253 (јуни 2014 )[2]
Регистрацијаопционално
Пуштено2008

9gag е веб страница за забава која се темели на фотографии кои ги поставуваат корисниците, кои поради нивната комичност се нарекуваат „gags“.

Наводи[edit | edit source]

Надворешни врски[edit | edit source]