Широк столб

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Американски термин за вести во кои се прикажуваат цени и податоци за хартии од вредност и стоки за широка потрошувачка, во поголем обем од оние во прегледите што ги даваат берзите во печатот.