Шаблон:Starbox astrometry

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Пред да направите било какви измени на овој шаблон, ве молиме прво да ги продискутирате вашите намери на страницата за разговор на ВикиПроект Астрономски објекти. Благодариме.
Астрометрија
{{{component1}}}
Радијална брзина (Rv){{{radial_v}}} km/s
Вкупна брзина{{{total_v}}} km/s
Сопствено движење (μ) RA:  mas/yr
Dec.:  mas/yr
Паралакса (π){{{parallax}}} mas
Растојание{{{dist_ly}}} ly
Апсолутна величина (MV){{{absmag_v}}}
Апсолутна болометриска величина (Mbol){{{absmag_bol}}}
{{{component2}}}
Радијална брзина (Rv){{{radial_v2}}} km/s
Вкупна брзина{{{total_v2}}} km/s
Сопствено движење (μ) RA: - mas/yr
Dec.: - mas/yr
Паралакса (π){{{parallax2}}} mas
Растојание{{{dist_ly2}}} ly
Апсолутна величина (MV){{{absmag_v2}}}
Апсолутна болометриска величина (Mbol){{{absmag_bol2}}}
Икона за документација Шаблонска документација[создај]