Предлошка:Starbox astrometry

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Пред да направите какви било измени во оваа предлошка, најпрвин продискутирате ги вашите намери на разговорната страница на ВикиПроект Астрономски објекти. Благодариме.
Астрометрија
{{{component1}}}
Радијална брзина (Rv){{{radial_v}}} км/с
Вкупна брзина{{{total_v}}} км/с
Сопствено движење (μ) Рект:  млс/г
Дек.:  млс/г
Паралакса (π){{{parallax}}} млс
Оддалеченост{{{dist_ly}}} сг
Апсолутна величина (MV){{{absmag_v}}}
Апсолутна болометриска величина (Mbol){{{absmag_bol}}}
{{{component2}}}
Радијална брзина (Rv){{{radial_v2}}} км/с
Вкупна брзина{{{total_v2}}} км/с
Сопствено движење (μ) РА: - млс/г
Дек.: - млс/г
Паралакса (π){{{parallax2}}} млс
Оддалеченост{{{dist_ly2}}} ly
Апсолутна величина (MV){{{absmag_v2}}}
Апсолутна болометриска величина (Mbol){{{absmag_bol2}}}
Икона за документација Документација за предлошка[создај]