Шаблон:Појаснување

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Икона за документација Шаблонска документација[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Внимание: Не правете SUBST: (замена) на овој шаблон.

Употреба[уреди извор]

Појаснување
Водич (разговор)
Стилови (разговор)
ВикиПроект (разговор)

{{Disambig}}


Disambig category
Cleanup категорија


CJKV taskforce
Сугестии

{{Појаснување}} е општонаменски шаблон, кој може да се постави на врвот на било која статија со цел да им се помогне на читателите да ги најдат другите статии со исти или слични наслови. This concept is called disambiguation and is used with many common words, such as cross, life and work. Овој шаблон автоматски ги додава статиите во Категорија:Страници за појаснување.

In the event that the page title is causing an error, such as what happened at ***, add the parameter: page-title=, followed by the page's title. Thus, the *** page would use the syntax: {{disambig|page-title=***}}.

Други шаблони[уреди извор]

More specific, alternative templates exist, including:

За оние кои не можат да го запомнат името[уреди извор]

За оние кои не можат да го запомнат името има соодвтени пренасочувања {{disambiguation}}, {{disamb}} и {{dab}} шаблонитесите пренасочуваа кон {{disambig}}.

Видете исто така[уреди извор]