Предлошка:Појаснување

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Внимание: Не правете SUBST: (замена) на оваа предлошка.

Употреба[уреди извор]

Појаснување
Водич (разговор)
Стилови (разговор)
ВикиПроект (разговор)

{{Disambig}}


Disambig category
Cleanup категорија


CJKV taskforce
Сугестии

{{Појаснување}} е општонаменска предлошка, која може да се постави на врвот на било која статија со цел да им се помогне на читателите да ги најдат другите статии со исти или слични наслови. This concept is called disambiguation and is used with many common words, such as cross, life and work. Оваа предлошка автоматски ги додава статиите во Категорија:Страници за појаснување.

In the event that the page title is causing an error, such as what happened at ***, add the parameter: page-title=, followed by the page's title. Thus, the *** page would use the syntax: {{disambig|page-title=***}}.

Други предлошки[уреди извор]

More specific, alternative templates exist, including:

За оние кои не можат да го запомнат името[уреди извор]

За оние кои не можат да го запомнат името има соодвтени пренасочувања {{disambiguation}}, {{disamb}} и {{dab}} кон {{disambig}}.

Поврзано[уреди извор]