ФК Младост (Оризари)

From Википедија
Jump to navigation Jump to search
ФК Младост - Оризари
Целосно име Фудбалски клуб Младост - Оризари
Основан 1956
Стадион фудбалско игралиште во Оризари
Капацитет 100
Претседател Сашко Ангелов
Тренер Столе Тошев
Лига ФФМ Детска фудбалска лига - Источен регион
2014/2015 ?
Екипни бои
Kit body unknown.png
Екипни бои
Екипни бои
Екипни бои
Екипни бои
Домашен дрес
Екипни бои
Kit body unknown.png
Екипни бои
Екипни бои
Екипни бои
Екипни бои
Гостински дрес

ФК Младост е фудбалски клуб од Оризари, Општина Кочани.Тренер на клубот е Столе Тошев (Цоло) помошен тренер Александар Ананиев (Трибе) ,а претседател Сашко Ангелов.