ФК Единство (Скопје)

Од Википедија — слободната енциклопедија

ФК Единство е македонски фудбалски клуб од Скопје. Клубот се сметаше за наследник на некогашниот Вардар од Топаана. По Втората светска војна, клубот беше пререгистриран под сегашново име, по наредбана тогашните власти. Своите натпревари Единство ги играше на стадинот Чаир, кој има капацитет од 4500 гледачи. Клубот постоеше до 2004 година. Во овој клуб својата кариера ја има почнато Методија Спасовски.