Тетратка

Од Википедија — слободната енциклопедија
Бележник

Бележник, тетратка или тефтер[1]книга со празни страници, односно претставува збирка залепени, сошиени или на друг нашчин поврзани заедно празни листови хартија. Листовите можат да бидат бели, со нацртани линии или квадрачиња. Тетратките главно се користат од учиниците и студентите за запишување белешки при следење на наставата и учење.

Наводи[уреди | уреди извор]