Талвик

Од Википедија — слободната енциклопедија

Талвик (исландски: Dalvík) — град во североисточниот дел на Исланд, односно спаѓа во Североисточниот Регион, брои околу 1.450 жители и е дваесетичетврти град по големина во Исланд. Градот е поврзан со копнен, воден и воздушен сообраќај. Талвик, заедно со уште неколку градови во земјата, се смета за еден од поважните и поголемите населени места во државата.

Знаме на Талвик