Список на мултилатерални договори за слободна трговија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Ова е список на мултилатерални договори за слободна трговија, меѓу неколку земји сите се третираат подеднакво. За договори помеѓу две земји, помеѓу блокот и земјата, или помеѓу два блока, видете список на билатерални договори за слободна трговија; овие не се наведени подолу.

Секоја царинска унија, заеднички пазар, економска унија, царинска и монетарна унија и економска и монетарна унија, исто така, е област на слободна трговија; овие се наведени на овие одделни статии и не се вклучени подолу.

За општо објаснување, видете ја областа за слободна трговија.

Договори од Светската трговска организација[уреди | уреди извор]

Членови на ВТО и набљудувачите:
  Членки
  Членови, двојно претставени од Европската унија
  Набљудувачи
  Не-членови

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. „Arrangement regarding Bovine Meat“ (PDF). www.wto.org. World Trade Organisation. Посетено на 29 April 2017.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]