Слободна трговија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Слободна трговија е непречен проток на производи и услуги помеѓу земјите, и тоа е име кое се припишува на економските политики и групации што поддржуваат зголемување на таквата трговија.

Релативните трошоци, и користи од слободната трговија се предмет на дебата помеѓу академици, економисти, влади и групации.