Список на државни водачи во 12 година: Разлика помеѓу преработките

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
с
Бот: Автоматизирана замена на текст (-{{#expr: +{{subst:#expr:)
с (Бот: Автоматизирана замена на текст (-{{PAGENAME}} +{{subst:PAGENAME}}))
с (Бот: Автоматизирана замена на текст (-{{#expr: +{{subst:#expr:))
 
{{SLBY|temp=SLBYn|code=|fore={{#expr:{{str<strong mid|Листаclass="error">Грешка наво лидериизразот: наНепрепознаен државиинтерпункциски вознак 12 година|30|2}}-1}}„{“</strong>|year={{str mid|Листа на лидери на држави во 12 година|30|2}}|aft={{#expr:{{str<strong mid|Листаclass="error">Грешка наво лидериизразот: наНепрепознаен државиинтерпункциски вознак 12 година|30|2}}+1}}„{“</strong>}}
Ова е '''список на лидери на држави''' во [[{{str mid|Листа на лидери на држави во 12 година|30|2}}]] година. Во него се наведени лидерите на државите во светот, коишто постоеле во соодветната година. Се споменуваат имињата на оние лидери коишто ги заземале највисоките функции или оние со најголема моќ во државата, без оглед на обликот на државното уредување и видот на функцијата којашто ја извршувале. Како дополнителни информации се наведуваат и животниот век на лидерот и временскиот период на извршување на соодветната функција.
 

Прегледник