Сленг

Од Википедија — слободната енциклопедија

Сленг е специфичен говор на една друштвена група. Во социолошка смисла преку проучувањето на сленгот на една дрштвена група може многу да се дознае за таа друштвена груша, нејзината структура и групната динамика.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]