Сиглифјердир

Од Википедија — слободната енциклопедија

Сиглифјердир (исландски: Siglufjörður) — град во североисточниот дел на Исланд, односно спаѓа во Североисточниот Регион, брои околу 1.200 жители и е дваесетишести град по големина во Исланд. Градот е поврзан со копнен, воден и воздушен сообраќај. Сиглифјердир, заедно со уште неколку градови во земјата, се смета за еден од поважните и поголемите населени места во државата.

Куќите во Сиглифјердир