Сетиф

Од Википедија — слободната енциклопедија
Сетиф

Сетиф (на арапски: سطيف) е универзитетски град и седиште на истоимената провинција во северен Алжир. Градот се наоѓа на околу 190 милји источно од главниот град Алжир, на главниот автопат до Константин и има 187,000 жители.