Сен Дени

Од Википедија — слободната енциклопедија
Сен Дени
Saint Denis
Зграда на општината
Зграда на општината
Зграда на општината
Местоположба
Општи податоци
Име
- изворно
Сен Дени
  Saint Denis
Управа
Земја  Франција
Географија
Површина 12,36 км²
Надморска височина 23−46 м
Население
Население 97.875


Сен Дени (француски:Saint Denis) — град во северните предградија на Париз, Франција. Се наоѓа 9,4 км од центарот на Париз. Според податоците од 2006 година бројот на жители во Сен Дени бил 97.875.