Ришар де Бур

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ришард де Бур најверојатно бил седумнаесеттиот Голем мајстор на витешкиот ред Темплари, од 1244/5 до 1247, иако многу извори не даваат никакви информации за него.[1][2][3][4]. Тој најверојатно се прогласил за Голем мајстор во 1244 или 1245 година, откако неговиот претходник Арман де Перигор бил однесен во заробеништво.

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Историја на Темпларите - Барбер
  2. Историја на крстоносните војни - Маден
  3. Божјата војна- Тјерман
  4. Обидот на Темпларите - Барберr
Претходник
Арман де Перигор
Голем мајстор
12451247
Наследник
Гијом де Сонак