Разговор за предлошка:Фигури (стилистика)

  Од Википедија — слободната енциклопедија

  Во шаблонов треба да се додадат уште многу други фигури. Еве некои од нив (ама не знам во која група спаѓаат):
  Алитерација
  Алогизам
  Амфиболија
  Анадиплоза
  Елипса
  Еуфемизам
  Ономатопеја
  Парадокс
  Паралелизам
  Парономазија
  Полипитон
  Силепса
  -- Поречанец A? 13:13, 23 октомври 2007 (UTC)


  Средив за стилските уште за јазичните и готово. Дамјан Македонски 14:56, 23 октомври 2007 (UTC)

  Започнете разговор за Предлошка:Фигури (стилистика)

  Започни разговор