Разговор:Шах

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Во книгата Основи на шаховската игра од Звонко Хаџи-Попоски и Методија Томески, Виљем Штајниц е напишан Вилхелм Штајниц. Можеби треба да се промени името? --Виктор Јованоски 19:26, 28 март 2007 (UTC)

Да. И јас имам приметено дека го напишале според немакедонски систем на траскрипција. Сега ќе ја поправам и врската и името на статијата. --Б. Јанкулоскиразговор 21:41, 28 март 2007 (UTC)

Се обидував да го средам делот со најдобро рангирани шахисти и шахистки (ја ставив најновата рејтинг листа - онаа од јануари 2007, не од април 2006 како што беше) и сега мислам дека е добар. Но од друга страна мислам дека не е добро да го држиме на страницава и овој дел поради честата промена (ФИДЕ издава рејтинг листа на секои три месеци). Можеби треба да се направи посебна која за задача исклучиво ќе ги има ФИДЕ рејтинг листите. Сепак, ако стои, тогаш веќе задутре ќе треба да се промени поради тоа што ќе дојде до промена не само на рејтинзите, туку и на првото место (на англиската википедија, во статијата за Ананд пишува дека тој ќе се најде на првото место на новата рејтинг листа.)--Виктор Јованоски 11:15, 29 март 2007 (UTC)

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • Податотека наместо Image, вики клучни зборови на македонски.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 23:15, 28 јули 2009 (UTC), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

не може наместо неможе, разлеани зборови. Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 09:16, 4 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.