Разговор:Франкија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

коешто наместо кое што, одделни зборови. којшто наместо кој што, одделни зборови. Промена на зборови од типот сеуште во сѐ уште , одделни зборови сѐ, уште, е акцентирано. Промена на зборови од типот се додека во сè додека , е со надреден знак. Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 12:41, 2 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • филизоф* во философ*, с наместо з, правописна грешка.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 21:14, 8 август 2010 (CEST), управуван од Brest.

Преобемна статија[уреди извор]

Сметам дека оваа статија е преобемна и дека треба од неа да произлезат најмалку уште две - Каролиншка империја, Каролиншка ренесанса а воедно и Верденски договор. Доколку некој е против нека каже со време бидејќи имам намера да ја поделам BlueEagle1 (разговор) 15:24, 11 септември 2011 (CEST)

Да, се согласувам дека истата треба да биде поделена. Делови од статијата содржат преобемни податоци, кои треба да бидат скратени и од друга страна да бидат внесени во нови статии.--Kiril Simeonovski (разговор) 00:51, 16 септември 2011 (CEST)