Разговор:Рене Декарт

Содржината на страницата не е поддржана на други јазици.
Од Википедија — слободната енциклопедија
ВикиПроект Философија
Оваа статија е дел од ВикиПроект Философија, збир на волонтери и ресурси насочени кон зголемување на бројот и квалитетот на енциклопедиските статии на оваа тема. Ако сте заинтересирани за подобрување на овие теми, или сте заинтересирани за повеќе информации, погледнете ја проектната страница.
IV Оваа страница е оценета како класа IV според скалата за квалитет на проектот.

Врвна

Оваа страница е од врвна важност според скалата за важност на проектот.

Cogito ergo sum[уреди извор]

Cogito ergo sum - би било најсоодветно да се преведе како „Мислам значи сум“, бидејќи сум во македонскиот јазик значи исто што и во латискиот, а постои на латински е existere. Уште повеќе ова е значајно во филсофска смисла, бидејќи и каменот постои, но не е. Во тој поглед од проучувачите на филсофијата во Македонија се инсистира на тоа сум, наместо постојам. Во светски рамки од голем број философи се оспорува и она ergo-значи, но сепак генерално е прифатено.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • филизоф* во философ*, с наместо з, правописна грешка.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 11:35, 10 август 2010 (CEST), управуван од Brest.Одговори[одговори]