Разговор:Општина Гостивар

From Википедија
Jump to navigation Jump to search
WikiProject Macedonia Logo mk.svg Оваа статија е дел од ВикиПроект Македонија, чии цели се создавање стандардизиран, информативен и лесен за користење извор за Македонија. Ако сакате да земете учествувате во овој проект, ве молиме посетете ја страната на проектот, каде можете да се приклучите на проектната екипа.

Не знам одакле су подаци за број на жители. На официјалном сајту Министерства за локална самоуправа пише већа бројкја него у овој статији. Тамо пише Број на жители: 81042, а овде 80 280. Податке можете да проверите овде --Јованвб 15:25, 27 Февруари 2006 (UTC)

Да, ама мислам дека тој број од линкот се однесува на бројот на жители во опшината, а не на самиот град. Општината опфаќа и неколку села кои веројатно не се бројат во население на градот. --FlavrSavr 18:08, 27 Февруари 2006 (UTC)
Јован е во право. Според последниот попис Гостивар има 81042 жители. --Misos 18:22, 27 Февруари 2006 (UTC)
Тоа, повторно, е Општина Гостивар. :-) Како и да е, ќе го наведам новиот број во текстот, со назнака дека се работи за општината. --FlavrSavr 18:42, 27 Февруари 2006 (UTC)

Бидејќи министерство за локална самоуправа има министер Албанец и си прават полно заврзлами, бројот на жители е 80 280,меѓутоа од министерство мислат дека село Бродец има 1000 жители (а всушност нема ниту еден) па така ја зголемуваат бројката.

Македонец 20:39, 27 Февруари 2006 (UTC)

brest-bot проверка на правопис[edit source]

  • којшто наместо кој што, одделни зборови.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 12:16, 27 јули 2009 (UTC), управуван од Brest.