Разговор:Михаил Чеков

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

==На каков јазик да бидат цитатите==

Доколку се прашувате на каков јазик треба да бидат мислите на овој, одговорот е на македонски јазик. Ако го ставите во оригинал, ќе нема кој да го разбере и според тоа ќе биде непотребно. Веќе не го ревертирајте ова. --Brainmachinewtf? 19:55, 17 септември 2008 (UTC)

Работава е сериозна Зоки. Тие користат референци од докажан националистички и пропагаторски веб сајт. Дури и на англиската се договоривме да не се користи. Ова е катастрофа.--Raso mk (разговор) 20:00, 17 септември 2008 (UTC)
Јас зборувам за јазикот. Овде пишуваме на македонски. Инаку ако мислите за promacedonia, тоа мислам дека е јасно — воопшто не е неутрален извор за енциклопедиски теми, плус нема тим на уредници кои контролираат. Не прифаќајте извори од promacedonia, отстранувајте ги, ве молам. Само прифаќајте извори од доверливи издавачи. Повеќе инфо имате овде -> en:Wikipedia:Reliable sources. --Brainmachinewtf? 20:05, 17 септември 2008 (UTC)

Важност на темата[уреди извор]

Кој е овој Михаил Чеков и зошто е тој важен? Оваа статија е за бришење под ВП:КББ#СТ3 — статија за вистинско лице не индицира зошто темата е важна или позната. Ова е различно од прашања за проверливоста или веродостојноста на изворите, туку за непостоењето на индикатор кој покажува дали темата е доволно важна за да добие сопствена енциклопедиска статија. Луѓе, пишувајте воведни делови, ве молам. Не кажувајте веднаш дека е роден во тоа и тоа село. Почнете вака: Михаил Чеков (роден-починал) е тоа тоа и тоа. Тој бил важен бидејќи сторил тоа и тоа. Ве молам, поправете. --Brainmachinewtf? 20:01, 17 септември 2008 (UTC)

Така.-- MacedonianBoy  Oui? 20:01, 17 септември 2008 (UTC)
Незнам во што е поентата и каде го гледате овој вандлизам. Првин Brainmachine ми пишува дека статијата била за брзо бришење и ми дава некоја опција “ејпочекај“ за да денес разберам дека всушност целава статија е избришена. Молам за одговор ако може некој да ми даде.--Астрион (разговор) 14:26, 18 септември 2008 (UTC)