Разговор:Клечовце

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Кој знае како е правилното име на ова село: Клечевце или Клечовце?--brest (разговор) 19:27, 9 октомври 2008 (UTC)

Гугл дава информации во однос 1500 спрема 270 во корист на Клечовце. Плус основното училиште на оваа википедија е запишано како Клечовце. Како и да се реши сите имиња треба да пренасочуваат кон едно (Клечовци, Клечевци). --Raso mk (разговор) 19:44, 9 октомври 2008 (UTC)
Ок, без разлика на google, веројатно може да се дојде до точниот назив на некој друг начин, пример некој регистар на населени места и сл. Ја посетив веб страницата на Општина Куманово, ама тапа им е. Додека пак министертвото за локална самоуправа вели дека треба да се вика Клечевце. Јас повеќе би сакал да верувам на МЛС отколку на google, ама ако ти велиш дека резултатот е 1500/270 сепак можеби има некоја вистина во тоа, сепак значајна разлика е?--brest (разговор) 20:21, 9 октомври 2008 (UTC)
Еве јас ќе ви кажам официјалното име на ова село е Клечовце според местото на раѓање на мојот дедо и татко и исто така сметките и данокот кои ги плаќаме за земјиштето и куќата која ја имаме таму.Него мене друго ме интересира дали има некој од вас што знае што е тоа што е пронајдено во Клечовце (што пишува на англиската википедија за Куманово) бидејќи јас често одев таму до пред 3-4 години и никогаш не сум слушнал дека во целата таа околина е пронајдено нешто од Римско време. Daci92 (разговор) 01:21, 14 февруари 2013 (CET)