Разговор:Ислам

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
  • Islamskike skoli ne se deleni kako sto treba i e napraven eden sakn ili nesakan ne red ne zanm.

Vo islamot ima 4 osnovni i berlivi skoli koi imaat ista islamska baza ali nekoi razliciti tolkuvanja na nekoi nesta. Tie skoli se:

  • Hanefi
  • Maliki
  • Shafi
  • Hanblei
sekoi luge koi veruvaat vo tolkuvanjata na prestavnicite na edna od onie skoli se prifaka kako musliman od druga strana ne bidejki ima devijacii.


Vaseto delenje e bezargumetirano delenje bidejki osven tie 4 skoli nema drygi.

Jas ne sakav da brisam ali bi sakal vie da brisete pa jas ke stavam vistinski material za toa mesto.

(Blupower 12:45, 21 јули 2006 (UTC))

Ова е со огромно задоцнување, но дури сега мис е сврте вниманието на оваа тема.

Иако не се сомневам дека вие знаете многу повеќе од мене на таа тема, не би можел да дозволам да се менува сета содржина со предложенава од проста причина што оваа статија е превод од англиската, која секој ден ја читаат илјадници и илјадници муслимани од светот и редовно ја проверуваат за точност. Затоа повеќе од убеден сум дека нема никакви шанси таа да биде фактуелно грешна. Ова е генерална статија за исламот насекаде во светот и не смееме да прикажуваме само локализирани сфаќања или пак да бидеме селективни во тоа што го пишуваме.

Единствено би апелирал до секој што знае, да ми ја провери терминологијата бидејќи на англиската статија таа се заснова на арапски, а не на турски како во нашите краишта. --Б. Јанкулоскиразговор 01:10, 7 април 2007 (UTC)

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • Промена на зборови од типот сеуште во сѐ уште , одделни зборови сѐ, уште, е акцентирано.
  • Податотека наместо Image, вики клучни зборови на македонски.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 06:35, 26 јули 2009 (UTC), управуван од Brest.