Разговор:Втора балканска војна

Содржината на страницата не е поддржана на други јазици.
Од Википедија — слободната енциклопедија

Втората балканска војна во Македонија е позната речиси исклучиво како Втора балканска војна, а не како Меѓусојузничка војна. Затоа предлагам така и да се вика статијата (Zdravko 13:41, 5 октомври 2006 (UTC))

ОК. Boyan 14:46, 5 октомври 2006 (UTC)

Не ли е правилно Втора Балканска војна? Прилично сум сигурен. Треба да се премести статијата. Поречанец A? 21:55, 13 ноември 2007 (UTC)

Сепак не треба - Правопис на македонскиот литературен јазик 100:а. Се изненадив Александар: токму сакав да ја префрлам статијата но си помислив дека можно е да сум во грешка. И сум бил. Македонскиов правопис многу често ме шокира. На пример, пред некој ден дознав дека придавки од детаљ(?) во сите родови се детален, детаљна и детаљно. Неверојатно. Треба да се изврши некаква ревизија на македонскиот правопис. Сериозно.

Во секој случај послужи забелешката - Прва и Втора светска војна сега се правилно напишани. --Виктор Јованоски 22:26, 13 ноември 2007 (UTC)

Бога ми, зачудувачки! Бев убеден дека треба со голема и Светска и Балканска, а мојот правопис го нема (веќе пола година, јаз`к!). Браво за брзината ;), обично чекам по неколку дена. Поречанец A? 02:41, 14 ноември 2007 (UTC)

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • Податотека наместо Image, вики клучни зборови на македонски.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 18:10, 25 јули 2009 (UTC), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • Промена на зборови од типот се додека во сè додека , е со надреден знак.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 10:49, 7 август 2010 (CEST), управуван од Brest.Одговори[одговори]