Разговор:Јован Бабунски

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Предлагам да се направи ревизија на статијата за Јован Бабунски.

Тој е ренегат на Македонскиот народ. Со неговата чета сее терор и смрт низ Велешко. Тој го убива штерјо Влаот и многу други Македонски војводи..

Пишете, Поздрав

Погрешна категорија[уреди извор]

Wikipedia е слободна енциклопедија и секој може да пишува различни работи поткрепени со факти.Имам голема замерка во врска со оваа статија:На душманите и предавниците на македонскиот народ како Јован Бабунски не им е местото во категоријата македонски револуционери. Молам, статијата за Јован Бабунски да се префрли во друга категорија која би можела да гласи:Предавници на македонскиот народ.

Ако нема никој против јас би ја преместил или избришал оваа статија за Јован Бабунски.

Може да ја преместиш во друга категорија, за која сметаш дека е соодветна. Но не е пожелно да ја избришеш. Бидејќи овој човек постоел и дејствувал од одредени позиции. BTW те молам потпишувај се на твоите коментари.--brest 08:55, 24 јули 2007 (UTC)

Во офоцијалната Македонска историографија бабунски е познат како СРБОМАНСКИ војвода од Македонија. --Revizionist 18:23, 30 ноември 2007 (UTC)

Точно, Бабунски е србоман. Но исто така е и четнички војвода. Двата факти треба да стојат. Од друга страна точно е дека србоман делува навредливо и подбивно, иако е точно. Што мислите, зашто Бугарите кои дејствуваат овде не даваат Ванчо Михајлов да се именува како бугарофил, додека први го вратија четнички во србомански војвода. Зашто бугарофилски го сфаќаат навредливо, а значи и дека не бил прав Бугарин. А како што кажав и некаде на друго место порано: X-мански е понавредливо од X-филски. И кој дојде на идејата статијава да се брише? Зарем бегаме од сопствената историја? --Фичо 19:09, 30 ноември 2007 (UTC)