Продукт (хемија)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај

Во хемијата, продукт е супстанција која се добива на крајот на една хемиска реакција. Во верижните реакции постојат и реактивни продукти кои предизвикуваат нова реакција.