Верижна реакција

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај

Верижна реакција е последователност од реакции каде реактивниот продукт или меѓупродукт предизвикува додатни реакции.

Постојат повеќе видови на верижни хемиски реакции: