Предлошка:V

Од Википедија — слободната енциклопедија

Оваа високоризична предлошка е заштитена од уредување со цел да се спречи вандализам. (дневник на заштувања). Ве молиме дискутирајте ги измените во страницата за разговор или барајте отстранување на заштитата. Можете да користите {{editprotected}} на страницата за разговор за да побарате од администарторот да изврши уредување наместо вас.

Оваа високоризична предлошка е заштитена од уредување со цел да се спречи вандализам. (дневник на заштувања). Ве молиме дискутирајте ги измените во страницата за разговор или барајте отстранување на заштитата. Можете да користите {{editprotected}} на страницата за разговор за да побарате од администарторот да изврши уредување наместо вас.

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]
Оваа предложна документација е превметната од Предлошка:V/doc [уреди]


Коментар Оваа предлошка содржи еден или повеќе незадолжителни параметри. Поподробно на страницата за разговор.

Оваа предлошка содржи некои крајно сложени и езотерични синтаксини елементи. Не се обидувајте да ја менувате предлошкава доколку не сте апсолутно сигурни дека целосно сфаќате за што се работи во кодот и сте подготвени целосно да ја поправите штетата која евентуално би ја нанеле. Сите испробувања правете ги во предложниот песок или во корисничкиот простор.


Употреба

Празни примери за копирање:

{{v|{{subst:PAGENAME}}}}
{{v|d|template={{subst:PAGENAME}}}}
{{v|d|e|template={{subst:PAGENAME}}}}
{{v|d|e|h|template={{subst:PAGENAME}}}}
{{v|d|e|h|m|template={{subst:PAGENAME}}}}
{{v|d|e|h|m|w|template={{subst:PAGENAME}}}}

Што дава:
 п 
 п • р 
 п • р • у 
 п • р • у • и 
 п • р • у • и • м 
 п • р • у • и • м • н 


Истиот вид на предлошка, само во стил на полн текст „прегледај“:

{{преглед|{{subst:PAGENAME}}}}
{{преглед|разговор|template={{subst:PAGENAME}}}}
{{преглед|разговор|уреди|template={{subst:PAGENAME}}}}
{{преглед|разговор|уреди|ист|template={{subst:PAGENAME}}}}
{{преглед|разговор|уреди|ист|прем|template={{subst:PAGENAME}}}}
{{преглед|разговор|уреди|ист|прем|набљ|template={{subst:PAGENAME}}}}

 прегледај 
 прегледај • [[Разговор за предлошка:{{{template}}}|разгов]] 
 прегледај • [[Разговор за предлошка:{{{template}}}|разгов]] • [{{fullurl:Предлошка:{{{template}}}|action=edit}} уреди] 
 прегледај • [[Разговор за предлошка:{{{template}}}|разгов]] • [{{fullurl:Предлошка:{{{template}}}|action=edit}} уреди] • [{{fullurl:Предлошка:{{{template}}}|action=history}} ист]. 
 прегледај • [[Разговор за предлошка:{{{template}}}|разгов]] • [{{fullurl:Предлошка:{{{template}}}|action=edit}} уреди] • [{{fullurl:Предлошка:{{{template}}}|action=history}} ист]. • прем 
 прегледај • [[Разговор за предлошка:{{{template}}}|разгов]] • [{{fullurl:Предлошка:{{{template}}}|action=edit}} уреди] • [{{fullurl:Предлошка:{{{template}}}|action=history}} ист]. • прем • [{{fullurl:Предлошка:{{{template}}}|action=watch}} набљ] 

Задолжителни параметри

  • {{v|{{subst:PAGENAME}}}} називот на предлошката е задолжителен.
  • {{преглед|{{subst:PAGENAME}}}} називот на предлошката е задолжителен.
{{subst:PAGENAME}} ќе се замени со називот на предлошката при расчленување од страна на осплужувачите.