Предлошка:V/doc

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Edit-paste.svg
Ова е страницата за предложна документација за {{V}}.
Не е наменета да се гледа непосредно. Доколку користи променливи, некои врски може да се прикажуваат како прекинати. Не ги променувајте овие променливи со кодови на имиња на страници или URL.


Употреба[уреди извор]

Празни примери за копирање:

{{v|{{subst:PAGENAME}}}}
{{v|d|template={{subst:PAGENAME}}}}
{{v|d|e|template={{subst:PAGENAME}}}}
{{v|d|e|h|template={{subst:PAGENAME}}}}
{{v|d|e|h|m|template={{subst:PAGENAME}}}}
{{v|d|e|h|m|w|template={{subst:PAGENAME}}}}

Што дава:
 п 
 п • р 
 п • р • у 
 п • р • у • и 
 п • р • у • и • м 
 п • р • у • и • м • н 


Истиот вид на предлошка, само во стил на полн текст „прегледај“:

{{преглед|{{subst:PAGENAME}}}}
{{преглед|разговор|template={{subst:PAGENAME}}}}
{{преглед|разговор|уреди|template={{subst:PAGENAME}}}}
{{преглед|разговор|уреди|ист|template={{subst:PAGENAME}}}}
{{преглед|разговор|уреди|ист|прем|template={{subst:PAGENAME}}}}
{{преглед|разговор|уреди|ист|прем|набљ|template={{subst:PAGENAME}}}}

 прегледај 
 прегледај • [[Разговор за предлошка:{{{template}}}|разгов]] 
 прегледај • [[Разговор за предлошка:{{{template}}}|разгов]] • [{{fullurl:Предлошка:{{{template}}}|action=edit}} уреди] 
 прегледај • [[Разговор за предлошка:{{{template}}}|разгов]] • [{{fullurl:Предлошка:{{{template}}}|action=edit}} уреди] • [{{fullurl:Предлошка:{{{template}}}|action=history}} ист]. 
 прегледај • [[Разговор за предлошка:{{{template}}}|разгов]] • [{{fullurl:Предлошка:{{{template}}}|action=edit}} уреди] • [{{fullurl:Предлошка:{{{template}}}|action=history}} ист]. • прем 
 прегледај • [[Разговор за предлошка:{{{template}}}|разгов]] • [{{fullurl:Предлошка:{{{template}}}|action=edit}} уреди] • [{{fullurl:Предлошка:{{{template}}}|action=history}} ист]. • прем • [{{fullurl:Предлошка:{{{template}}}|action=watch}} набљ] 

Задолжителни параметри[уреди извор]

  • {{v|{{subst:PAGENAME}}}} називот на предлошката е задолжителен.
  • {{преглед|{{subst:PAGENAME}}}} називот на предлошката е задолжителен.
{{subst:PAGENAME}} ќе се замени со називот на предлошката при расчленување од страна на осплужувачите.