Предлошка:ЧПП

Од Википедија — слободната енциклопедија
Често поставувани прашања (ЧПП)
П:
О:
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]
Коментар Оваа предлошка содржи еден или повеќе незадолжителни параметри. Поподробно на страницата за разговор.

Оваа предлошка содржи некои крајно сложени и езотерични синтаксини елементи. Не се обидувајте да ја менувате предлошкава доколку не сте апсолутно сигурни дека целосно сфаќате за што се работи во кодот и сте подготвени целосно да ја поправите штетата која евентуално би ја нанеле. Сите испробувања правете ги во предложниот песок или во корисничкиот простор.

Оваа предлошка додава потстраница за ЧПП (често поставувани прашања) на статии и страници за разговор.

Употреба[уреди извор]

{{ЧПП}}

Често поставувани прашања (ЧПП)
П:
О:


{{ЧПП|see also=[[Википедија:ЧПП]]}}

Често поставувани прашања (ЧПП) (видете уште: Википедија:ЧПП)
П:
О:


{{ЧПП|collapsed=yes}}


{{ЧПП|collapsed=no}}

Често поставувани прашања (ЧПП)
П:
О:


{{ЧПП|quickedit=no}}

Често поставувани прашања (ЧПП)
П:
О:

{{ЧПП|small=yes}}

ЧПП
П:
О:


{{ЧПП}} (на разговорна страница)

Често поставувани прашања (ЧПП)
П:
О:


{{ЧПП|small=yes}} (на разговорна страница)

ЧПП
П:
О:

Поврзано[уреди извор]