Предлошка:Страничник

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Ова е метапредлошка кој може да се користи за создавање на стилизирани пловечки кутии со одредена содржина.

Начин на користење[уреди извор]

  • |text= — текстот кој се прикажува во кутијата
  • |image= — слика (или друга содржина)
  • |imageright= — слика (или друга содржина) за приказ во посебна клетка од табелата десно во кутијата
  • |position= — ако е нагодено на left, кутијата ќе плови на левата страна од страницата, ако се изостави ќе плови на десната страна
  • |style= — стилови кои важат за кутијата
  • |textstyle= — стилови кои важат само за текстот во кутијата
  • |below= — содржина која се појавува во нов ред под главната клетка (со ширина колку ширината на кутијата)

Поврзано[уреди извор]