Прејди на содржината

Предлошка:Промотивна фотографија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Заштитена

Ова е заштитена слика, објавена од компанија или организација за промоција на свое дело или производ во медиумите, како рекламен материјал или слично.

Авторското право над неа најверојатно го поседува компанијата која го направила производот или авторот кој го направил дотичното дело; морате да наведете доказ за таква сопственост. Недостаток на таков доказ се смета за причина за бришење.

Употребата на слики со мала резолуција на промотивен материјал

  • за илустрација на делото или производот;
  • во отсуство на слободни слики кои може да се користат за таа цел;
  • на Википедија, хостирана на сервери во САД од непрофитната Викимедија Фондација,

се квалификува како праведна употреба под Законот за авторски права на САД. Друга употреба на оваа слика, на Википедија или некое друго место, може да биде кршење на авторските права. Видете Авторски права за повеќе информации.

До испраќачот: додате детално објаснување за праведната употреба на страницата за опис, како и извор на делото и информација за авторските права.